Стил Зупчаника

Како зауставити аутоматско пуштање видео записа на друштвеним мрежама

Који Филм Да Видите?
 
Видео за Фацебоок вести

Извор: Фацебоок.цом

Са видео записима који су данас све више заступљени на друштвеним мрежама, Фацебоок, Твиттер и Инстаграм аутоматски репродукују ове видео записе док се крећете поред њих. То би требало да буде ствар погодности, због чега није потребно кликнути за репродукцију да бисте погледали мултимедију на свом фиду.

Иако нам олакшава гледање видео записа, у неким случајевима нас подвргава присилном гледању садржаја који иначе не бисмо гледали. Добар пример за то је пуцање и убиство репортера и њеног сниматеља на ТВ уживо. Иако су Фацебоок и Твиттер брзо суспендовали рачуне наводног убице (где је он сам делио видео), то није било довољно брзо да заустави ширење видео записа на друге начине.

Хиљаде, ако не и милиони корисника друштвених медија, били су подвргнути страшном видео снимку у року од неколико сати, а већина их је само листала кроз своје фидове као било који други дан. Такође је у центар пажње ставио ове стратегије „аутоматске репродукције“ друштвених медија када је видео у питању, и јасно је да многи од нас не знају да уопште можемо да их искључимо.

Ако желите да искључите ову функцију, следите овај водич да бисте променили подешавања аутоматске репродукције. У већини случајева ћете то моћи потпуно онемогућити, али постоји један изузетан изузетак.

шта значи тј ват

Фејсбук

Фацебоок омогућава потпуно онемогућавање аутоматске репродукције видео записа, како на верзији услуге на рачунару, тако и на мобилној верзији. Морате да посетите одељак Подешавања на Фацебоок страници да бисте искључили аутоматску репродукцију на радној површини. Одатле одаберите „Видео записи“ у левом менију, а затим кликните падајући мени и одаберите „Искључено“ поред „Аутоматска репродукција видео записа“.

Ово не мења подешавања аутоматске репродукције у мобилној апликацији: то морате да урадите одвојено. За иОС, једном у апликацији додирните „Још“ у доњем десном углу и померите се до „Подешавања“ и додирните је. У искачућем менију додирните „Поставке налога“, а затим „Видео снимци и фотографије“, а затим „Аутоматска репродукција“. Искључите Смарт Аутоплаи, а затим додирните „Невер Плаи Видеос Аутоматицалли“.

колико деце има Давид Ортиз

За Андроид је мало другачије: отворите мени на Фацебоок-у и померите се надоле до „Помоћ и подешавања“. Додирните га, а затим „Подешавања апликације“. Тамо би требало да постоји поставка за аутоматско искључивање видео записа, Тецхлициоус каже .

Твиттер апликација за иОС и АндроидТвиттер

Као и Фацебоок, Твиттер такође омогућава потпуно онемогућавање аутоматске репродукције на рачунару и мобилном уређају. Да бисте је искључили са веб локације на рачунару, кликните на аватар фотографије у горњем десном углу. Кликните на подешавања и померите се надоле до „Видео твитови“ под насловом Садржај, Валл Стреет Јоурнал-а Дигитс Блог упућује . Опозовите избор у пољу за потврду, а затим се крећите даље док не видите дугме „Сачувај промене“ у плавој боји. Кликните на то да бисте сачували нова подешавања.

Такође ћете морати да прилагодите своја подешавања у мобилној апликацији. На Андроиду или иОС-у додирните „Ја“, а затим икону зупчаника која отвара опције подешавања. Додирните „Подешавања“, а затим „Аутоматска репродукција видео записа“, а затим додирните „Никад не репродукуј видео записе аутоматски“ да бисте је искључили.

инстаграм

Инстаграм активностЛоше вести Корисници Инстаграма: Не постоји познати начин да у потпуности искључите аутоматско пуштање видео записа док се крећете кроз фид, ГоттаБеМобиле пише . Веб локација за размену фотографија онемогућава репродукцију видео снимака само ако нисте повезани на Ви-Фи мрежу ако то одлучите. То је зато што се видеозаписи заправо унапред учитавају пре него што уопште дођете до њих: Инстаграм то чини тако да је искуство аутоматске репродукције неприметно, али такође користи прилично података.

Док сте у апликацији Инстаграм, додирните икону особе у доњем десном углу, додирните икону подешавања у горњем десном углу - за иОС је зупчаник, на Андроиду три вертикалне тачке. Померите се надоле до „Употреба мобилних података“ у одељку Подешавања, додирните га, а затим додирните „Користи мање података“. Као што Инстаграм каже на његова страница помоћи , ово не утиче на то како ће апликација радити када је ваш телефон на Ви-Фи мрежи.

Пратите Еда на Твиттеру @едосвалд

Више о Геар & Стиле Цхеат Схеет

  • 4 Негативни ефекти превише коришћења Фацебоок-а
  • Зашто ће нове функције Инстаграма променити начин на који га користите
  • Зашто прављење пауза на друштвеним мрежама уништава ваш радни дан